Beesd | straatinfo

overige politie meldingen

Man aangehouden na zoektocht politie

overige

Beesd - Vrijdagavond 26 februari heeft de politie een 27-jarige man uit Tiel in Enspijk aangehouden, enkele uren nadat er een inbraak plaatsvond aan de Dr. A. Kuyperweg in Beesd. De verdachte fietste op een mogelijk gestolen fiets, en probeerde de politie te ontvluchten. Of hij betrokken geweest is bij de inbraak in Beesd is nog in onderzoek.

De politie werd vrijdagavond rond 21.00 uur gebeld door de bewoner van de woning in Beesd, die bij het openen van de deur iemand de trap af hoorde rennen. Eenmaal binnen bleek er te zijn ingebroken, er was een raam geforceerd aan de achterkant van het huis. Meerdere ruimtes zijn doorzocht.

De politie kwam direct ter plaatse om te zoeken naar de verdachte(n), zette een Burgernetactie in en ook de politiehelikopter kwam korte tijd ter plaatse om te helpen zoeken.

Er kwamen meerdere meldingen van burgers binnen, die allemaal door de politie zijn nagetrokken en leidden tot controle van diverse personen. Na elven ontving de politie een melding over een verdacht persoon op een fiets. Toen de politie deze man in het vizier kreeg probeerde hij direct om de politie af te schudden. De politie reed hem met de auto klem, waarna hij er ook rennend vandoor ging, maar vrij snel achterhaald werd door de politie. Hij is om 23.30 op de Lepelstraat in Enspijk aangehouden, in eerste instantie alleen op verdenking van het rijden op een gestolen fiets. De herkomst van de fiets is nog niet helemaal duidelijk en wordt onderzocht. Verder onderzoekt de politie of deze man iets met de inbraak in Beesd te maken had.

Een auto die voor de woning in Beesd stond en waarschijnlijk gebruikt is door de dader of daders, is in de loop van de avond afgesleept in opdracht van de politie.

2016098345

Soortgelijke berichten

Op pad met inbrekerswerktuigen: aanhouding
Bergentheim

Man aangehouden voor neersteken ex-vriendin
Groningen

Aanhouding en huisverbod na huiselijk geweld
Hasselt

Steekincident Dordrecht, twee verdachten aangehouden
Dordrecht

Bestuurder negeert stoptekens
Sluis

Man aangehouden na poging woninginbraak
Apeldoorn

Man aangehouden na overval pizzeria
Rotterdam

Man aangehouden na bedreiging
Oldelamer

Twee heterdaad aanhoudingen na inbraak bedrijventerrein
Veendam

Beroving blijkt uit de hand gelopen misverstand
Nijmegen

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio